miercuri, 18 martie 2015

In fosnet de stejari

logo pensiune 3 stejari brasov
Un tipat ascutit a curmat brusc tihna unei dupa-amiezi de iulie. Imediat, gemete infundate, tot mai infundate. O clipa de liniste mormanta. Apoi agitatie, freamat de frunze si de oameni grabiti si curiosi napustindu-se spre locul de unde izvorase tipatul. O mare de ochi deasupra unui chip angelic, ramas incremenit pe stancile jilave, in timp ce doua maini hotarate incearca din rasputeri sa anime un trup plapand, inert. Un tablou continuat cu goana pe zeci de scari cu EA in brate, murmur de rugaciune si halate albe.

O saptamana intreaga, zi de zi, a vegheat-o la capatai. Desi nici n-o cunostea. O vazuse pentru prima oara la Canionul 7 Scari, unde el venise cu baietii sa-si petreaca una din cele cateva zile de concediu. Clipa ei de neatentie putea s-o coste viata. Alunecand pe scara umeda, a cazut in gol de la cativa metri inaltime. EL i-a fost inger pazitor din prima clipa. Un inger care i-a suras cand s-a trezit din inconstienta, care a tinut-o de mana sa faca primii pasi cand avea un picior imobilizat, care a sunat-o zilnic sau a vizitat-o sa afle cum se simte dupa externarea din spital. I-a cazut draga iremediabil si a devenit curand un sentiment reciproc.

Plimbandu-si azi mana prin parul ei balai, isi agata delicat verigheta pusa in urma cu un an fix aici, la umbra de stejari batrani, in inima naturii, la Pensiunea 3 Stejari. Pe iarba cruda isi amintesc cu emotie de nunta lor de vis, o nunta organizata exceptional pana in cel mai mic detaliu de personalul complexului turistic, atent si minutios, din dorinta evenimentelor perfecte

vacanta pensiune 3 stejari brasov
Au avut alaturi oamenii dragi la ceas de mare legamant. In sala festiva special amenajata pentru nunti s-au adunat putin peste 150 de persoane. Celor veniti de departe sau care au vrut sa-si petreaca mai multe zile in zona, mirii le-au facilitat cazare atat la pensiune cat si cazare in Brasov, la doar 10 km departare.
camere pensiunea 3 stejari

Bucatarii s-au intrecut in preparate traditionale romanesti si internationale, ca pentru oaspeti de soi, printre altele si cu purcei la protap, pastravi pescuiti direct din iazul complexului si vin vechi, de crama. In a doua seara, au pregatit pentru o parte in nuntasi o ciorba acra de potroace si un gratar langa focul de tabara, sa se dreaga si sa-si intareasca fortele pentru a vizita imprejurimile in zilele urmatoare.

nunta restaurant 3 stejari brasov
Ajunsi pana aici in Timisul de Jos - Dambu Morii, ar fi fost pacat sa rateze Canionul 7 Scari, defileul in care cei doi proaspat casatoriti au fost haraziti sa porneasca pe acelasi drum, precum si Biserica Neagra din Brasov, Pestera de Geata din Masivul Piatra Mare, Prapastia Ursului, Lespezile de Piatra Scrisa, Aventura Park si Smile Aqua Park. Cei indrazneti au incercat cea mai lunga tiroliana din Romania sau sarituri cu parapanta la Bunloc. Astfel, a devenit memorabila experienta unei nunti demne de un hotel de patru stele din Brasov combinata cu o vacanta perfecta pe carari de munte, nu a unei simple nunti la Brasov.

Zambind, EA se cuibareste mai bine la pieptul puternic al barbatului iubit. Ii prinde mana stanga ce inca-i ratacea prin plete si i-o duce spre burtica ei, soptind abia deslusit:
- Oare cum ar fi un botez la umbra acestor 3 stejari?


*Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015 - proba 7: 3 Stejari - destinatia pentru o vacanta de vis, tema 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)