joi, 24 septembrie 2015

Scufita Rosie in ajun de Craciun

Traia odata intr-un cartier rezidential de la marginea unei paduri nedefrisate o copilita de vreo 15-16 ani, impreuna cu parintii ei. Nu-i mai stie nimeni numele, ea se semna mereu Scufita Rosie pe Facebook si in mailuri. Si-a facut chiar si ID de mess scufitza_roshye2015. Ii placea ei o palarie rosie cu boruri largi pe care o purta toata vara sa n-o arda soarele pe varful nasului si asa si-a ales pseudonimul. Bine, drept vorbind, nici fara palarie n-ar fi ars-o soarele la cat fond de ten avea intins pe fata mereu.
tablou fata palarie rosie
Sursa foto 

Intr-una din zile, in ajun de Craciun, primeste mail de la mamica ei:
"Draga SR (asta era numele de alint), cand termini sesiunea de shopping, te rog sa mergi pana la buni ca sa-i duci un cos cu niste cozonac si cateva sarmale-n foi de varza. I-am pus si o sticla de vin rosu, sper sa bea cu masura, sa n-o ia din nou inima si sa planga la telenovele, ca de obicei. Mai ia-i si ei o scufie noua, cadou de Craciun de la noi. Mami. PS. Nu te abate de la drum ca se insereaza devreme."

Scufita isi consulta agenda, pe iPhone 7. Bifeaza ca a fost la manichiura si la spa, s-a vazut cu Geo la KFC, si-a cumparat un ruj nou si mai tre' sa treaca pe la H&M ca au reduceri consistente. Apoi programeaza vizita la buni si da reply la mail:

"Okey dokey, merg mai tarziu. Lasa-mi cosul in hol, sa nu ma mai descalt de cizmele astea cu platforma. Mi s-au umflat picioarele ieri de la tocuri si azi am pauza. SR"

Pe dupa amiaza il suna pe Geo (iubi) s-o duca cu masina pana la bunica. Dar el n-are bani de benzina. I-a luat Scufitei parfum scump si pana pe 30 cand ii intra lichidarea in cont... mai e destula vreme. Asa ca SR porneste singura pe poteca, cu cosul pe brat si mainile in buzunar, sa nu-i inghete de la ger. Casa bunicii e fix in partea opusa a padurii. Cum nu a nins mult, se poate traversa pe jos cam in jumatate de ora.

Ii place paltonul nou rosu luat din mall asa ca se opreste sa faca un selfie in padurea plina de promoroaca si posteaza imediat pe Facebook. Se vede frumos contrastul dintre palton si zapada si imediat incepe sa primeasca like-uri si comm-uri. La un moment dat, de dupa un trunchi gros de copac se zareste o coada stufoasa, apoi un lup mare si fioros ii apare in fata. Deja lupul isi facea planuri si ii multumea in gand lui Mos Craciun ca ii trimite in dar carnita proaspata. Se da bine pe langa SR si intra in vorba cu ea, dregandu-si glasul.

- Ce faci copila singura prin padure, in ajun de Craciun?
- Merg la buni, dincolo de padurea asta. E batrana, saraca. Nu mai poate sa isi gateasca singura si o sa ii duc eu ceva de-ale gurii.
- Oh, tare mi-ar placea sa ii urez sanatate bunicii tale si sa ii fac o mica surpriza. Cred ca am sa vin si eu putin mai tarziu pe la ea. Stai sa comand ceva online, sa nu vin cu mana goala.

Scoate lupul smartphone-ul si tasteaza: cosuri cadou Craciun. Nu prea avea acoperire buna in padure, insa gaseste imediat un magazin online care poate face livrarea in cateva ore. Se uita la cateva cosuri KarinGifts, apoi alege unul mai bunicel, A Perfect Holiday. Cu siguranta merita, ca doar trebuie sa sarbatoreasca dupa ce o sa se infrupte el si cu Scufita, si cu bunica. Doar o data-i Craciunul, nu? Apoi ii arata Scufitei o poteca mai putin circulata si-i spune ca pe acolo ar putea sa isi mai faca doua-trei poze pentru Instagram. Atat de incantata fu SR de idee incat uita sfatul mamei de a nu se abate de la drum.

Lupul, de data asta mai siret decat ar fi o vulpe, o ia pe scurtatura si ajunge in vreun sfert de ora la casa bunicii. Bate la usa.

- Cine e? intreaba bunica cu glas bolnavicios
- Sunt eu, SR, buni! Am venit la tineee! 

Cum bunica nu auzea prea bine, n-a recunoscut glasul si ii spune sa intre prin garaj, ca e descuiat. Lupul intra in graba mare, din cateva inghitituri o inhata pe buni si dupa ce isi pune o boneta lalaie pe cap si ochelari cat fundul sticlei de sampanie la ochi, se aseaza in locul ei in pat.

Intr-un tarziu, dupa ce a raspuns la comentariile pozei cu palton nou, ajunge si Scufita la casa bunicii. Suna la usa, ii raspunde lupul cu glas gros, sa intre ca-i deschisa usa. Atenta la Facebook, Scufita nu isi da seama ca "bunica" are vocea putin mai ragusita decat de obicei. Intra, pune cosul pe blatul de bucatarie, pune ce era de pus in frigider, apoi urca spre dormitorul bunicii, sa ii duca la pat un cadou simbolic.

Vrea sa o imbratiseze, insa i se pare ca bunica arata putin ciudat.

- Vai, bunico, dar de ce ai urechile asa de mari?
- Ca sa te pot auzi mai bine, draga mea.
- Dar ochii? De ce sunt asa de mari?
- Ca sa te pot vedea mai bine, copila draga.
- Si mainile par mai mari.
- Tu ai crescut, trebuie sa te imbratisez mai bine.
- Oh, bunico. Dar gura? Gura de ce e asa de mare?
- Ca sa te pot MANCA mai bine!

Si... hat! O prinde pe Scufita si o inghite nemestecata. Lupul se sterge pe la gura, apoi inghite in sec. In pragul usii, curierul impreuna cu padurarul ii adusesera comanda de mai devreme. Dar vazand ce s-a intamplat cu Scufita, padurarul a scos arma din dotare si l-a impuscat pe lup. A taiat apoi burta lupului si le-a scos intregi pe buni si pe SR. S-au veselit apoi cu totii pana tarziu in noapte, la gura semineului, asteptandu-l pe Mos Craciun sa coboare pe horn. Nu se stie ce s-a intamplat cu el, ca nici azi n-a mai ajuns.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)