vineri, 9 octombrie 2015

Caderea parului dupa nastere

Sa te iei cu mainile de par nu alta cand vezi cum coama ta frumoasa si bogata s-a transformat in matura la scurt timp de la aducerea pe lume a unui sufletel! Dupa ce ca nu dormi noptile (si nici pe timp de zi n-ai ragaz sa-nchizi un ochi), te doare cate ceva si te vaicaresti ca o baba, abia ai timp sa ajungi la cosmetica ori la coafor si-i sarbatoare cand apuci sa dai un balsam pe buze, sa te vezi in oglinda cu o claie-n loc de par... nu-i cea mai incurajatoarea imagine pentru o proaspata mamica. Insa nu dispera, e absolut normal fenomenul. Hai sa-ti spun cum sta treaba:

In timpul sarcinii ai avut hormoni garla, estrogen din belsug si podoaba ta capilara a fost in culmea fericirii, ai avut parte de par frumos si sanatos cum n-ai avut nicicand. Parul tau e "viu", are doua faze: una de crestere, una de stagnare. Apoi pica. Estrogenul in cantitati foarte mari prelungeste faza de
crestere, astfel ca in cele 9 luni minunate ti-au cazut foarte putine fire de par. Odata ce ai nascut, nivelul estrogenului revine la nivel normal, parul tau intra in proces firesc de regenerare. Iti pica la inceput cateva fire, intre 3 luni si 6 luni de la nastere se atinge apogeul (cade foarte mult par), dupa vreun an se ajunge la cele 80-100 de fire / zi (pare mult dar asta e cantitatea normala).

Procesul de cadere si uscare nu poate fi evitat in totalitate, insa poti sa iti ajuti parul sa arate bine chiar si cand trece prin aceste momente traumatizante pentru el.


Ce poti face tu dupa ce s-a terminat procesul natural de cadere dar tot constati ca pierzi mult par?

- urmeaza un regim alimentar bogat in vitamine si minerale care ajuta la regenerarea si intarirea radacinii firului de par (omega 3, biotina, zinc, fier, vitaminele B, C, E, A)
- adopta o tunsoare mai scurta, fa-ti o schimbare de look (ti-e de folos cand il ai si pe bebe in grija 24/7)
- daca ai pastrat totusi parul lung, nu-l strange foarte tare, radacina fiind foarte fragila si fa-ti doar coafuri lejere, care nu "trag" firul din folicul
- foloseste un sampon anti-cadere de buna calitate, capabil sa intareasca radacina firului de par si s-o hraneasca
tratament cadere par dupa nastere
- in timpul spalarii, maseaza scalpul pentru a stimula cresterea firelor de par din foliculi

- alege produse de styling care dau volum si netezesc fibra capilara, reflectand lumina
- usuca-ti parul pe treapta de aer rece a uscatorului si evita pe cat posibil folosirea placii de intins parul
- cauta-ti o perie din par natural pentru a nu agresa structura firelor

Pe piata o sa gasesti o multime de produse care promit "marea cu sarea". In calitate de proaspata mamica si care a experimentat deja fenomenul "vai, imi cade parul, raman cheala!", recomand sa alegi produse romanesti de calitate. Nu te lasa influentata de produse cu nume englezesc, cool. Avem si la noi in tara producatori cu multa experienta si multe cercetari in domeniu. Un nume de referinta in industria cosmetica e Gerovital Tratament Expert, gama Anti-cadere produsa de Farmec. Cu siguranta ai auzit de Dr. Ana Aslan care a uimit lumea intreaga cu elixirul tineretii, Gerovital, in 1957. De atunci, studiile n-au contenit, iar produsele Gerovital si Aslavital au capatat renume mondial.

tratament cadere par farmec gerovital


Din fericire, eu nu mi-am chinuit parul prin vopsiri repetate, ars cu placa etc., insa mi-a cazut destul de mult dupa sarcina si mi-au fost de mare folos samponul si serul anti-cadere Gerovital.

Alegerea iti apartine, insa cred ca-ti doresti la fel de mult ca si mine sa-ti placa de tine, de parul tau, sa faci impresie buna oriunde-ai fi, sa emani profesionalism. Parul tau poate fi ca o carte de vizita nescrisa, dar cu mult mai expresiva.



*Articolul inscris in competitia SuperBlog 2015

2 comentarii:

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)