marți, 27 octombrie 2015

Echipamentul de ciclism

Ca oricare alt sport, pentru a fi practicat in conditii de siguranta si confort, ciclismul necesita echipament special. Nu sunt suficiente un tricou, o pereche de pantaloni si pantofi sport in picioare alese la voia intamplarii, fiecare componenta a echipamentului avand rolul sau. Sa le luam pe rand pe cele mai importante 4 piese:

Pantalonii de ciclism reprezinta piesa principala a echipamentului. De ei depinde usurinta cu care vei pedala si starea ta pe doua roti. Sunt confectionati din mai multe bucati (fasii) de material pentru a permite o mobilitate mare, iar in partea dinspre sezut au o piesa numita bazon. Bazonul are rolul de a proteja de eventuale rani produse de frecarea picioarelor, a tine umezeala la distanta si, de ce nu, de a face mai confortabil statul in sa timp indelungat. Pentru a sti daca iti este utila o anumita pereche de pantaloni de ciclism, cand o probezi, apleaca-te in pozitia in care urmaza sa o folosesti. De obicei, acest tip de pantaloni este confectionat din materiale sintetice (spandex sau spandex si poliester). Spandexul simplu favorizeaza transpiratia si incalzirea excesiva, chiar daca este mai ieftin. Din punct de vedere al formei, pantalonii se gasesc in variata standard sau cu bretele. Cei cu bretele ofera confort sporit si permit o respiratie mult mai usoara, nepunand presiune in zona braului. Pantalonii de ciclism se poarta de regula fara lenjerie intima pe dedesubt datorita bazonului care preia mult mai bine functia de igienizare.

Tricoul de ciclism din poliester este o alta componenta importanta a echipamentului de ciclism. De obicei, tricoul de ciclism este stramt pe corp pentru a permite inaintarea usoara si a nu opune rezistenta aerului, la fel ca si pantalonii. In general, tricourile au doua
buzunare pe spate, fie pentru protectie suplimentara, fie pentru a putea servi ca spatiu de depozitare pentru apa sau accesorii pentru curse lungi (pompa, camera etc.). Modelele pentru dama sunt mai largi in partea de sus din motive lesne de inteles. Lungimea fermoarului difera, cele mai bune fiind cele lungi pana jos deoarece permit o ventilatie mai buna in timpul pedalarii.

echipament ciclism
Casca de protectie pentru ciclism are rol crucial, de ea putand depinde viata ta, mai ales daca nu ai foarte multa experienta in mersul pe bicicleta. Trebuie sa fie fixa pe cap si sa nu lase expusa fruntea. Reglajele fine se pot face din bretelele de sub barbie, insa casca trebuia sa fie fix de dimensiunea capului tau. Amortizeaza socurile in cazul unei cazaturi si ofera protectia termica. Daca va fi utilizata intensiv, atunci trebuia sa alegi o casca din materiale usoare.



Manusile de ciclism dispun de niste bucati de materiale care ajuta la o mai buna aderenta si la o rezistenta mai mare in cazul socurilor. Previn bataturile cauzate de frecarea cu ghidonul.



Placerea de a face sport depinde in mare parte de cele 4 obiecte sus mentionate. Alege-le cu grija pentru siguranta ta din magazine specializate in echipamente sportive. Un magazin de acest tip este Boutique Mall si la o prima cautare pe site am gasit peste 360 de produse disponibile in categoria Sporturi / Ciclism si peste 25 de branduri de renume in domeniu. Nu e singurul magazin de acest tip, insa este unul dintre cele mai recomandate pentru aceasta nisa.

Spor la pedalat! Fii un profesionist, ai grija de tine si de sanatatea ta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)