luni, 4 aprilie 2016

Nuntă nu tarantele

restaurant salon du mariage saftica
O voce grava, ragusita si hotarata, taie linistea salonului de nunti, impreuna cu tacanitul piedicii unui pistol abia armat:

- Daca tu crezi ca-n ziua nuntii mireasa o sa fie trista, ia-ti adio de pe acum de la afacere! Si de la familie!
- Don... don Florin Mar...leone, o nunta pe malul piscinei n-are cum sa nu-i placa miresei! Ii pun si pian langa piscina daca vrea! Si-i amenajez si un ponton in asa fel incat sa poata dansa primul ei dans deasupra apei, inconjurata de artificii. O sa fac tot ce-i omeneste posibil sa nu va dezamagesc, don Marleone, va dau cuvantul meu... Acest salon de nunta e tot ce mi-a mai ramas, e afacerea mea de suflet, construita cu dragoste si pentru a gazdui dragostea in fiecare zi...
- Connie e singura mea fiica, ochii mei, sa nu mi-o dezamagesti! Ai primit o recomandare de la un partener de-al meu.
- Oh, cum as putea?! Suntem specialisti in organizari nunti aici la Saftica, vin la noi miri din toate colturile tarii sa petreaca cea mai importanta zi a vietii lor. Multe saloane de nunti din Bucuresti ofera mult sub nivelul nostru, don Marleone. Ia uitati ce sala inalta si fara stalpi pe mijloc! Intr-o parte asezam mesele si aici va fi un ring de dans imens, nimeni nu va sta pitit dupa stalp. Pe partea opusa e scena. O sa fie foarte aerisit si elegant, cu aer de anii '40, cum si-a dorit domnisoara. Ah, iata ca s-a intors! 
nunta restaurant saftica



Ca teleghidat, tanarul se-ntoarse inspre viitoarea mireasa si impreuna incercau sa contureze sceneariul unei nunti ca-n filme.
- Admiram spatiul verde de la intrare. Asa de tare mi-ar placea sa-mi mangaie iarba poalele rochiei mele, s-aud fosnetul ei! Si dupa ce vom taia tortul, sa alergam descult prin iarba!
- Chiar va rog, domnisoara Marleone, inchideti ochii si dati frau imaginatiei, vreau sa stiu cum ar arata nunta dumneavoastra de vis si promit ca ma voi ocupa personal de fiecare detaliu in parte.
- Am vazut cateva imagini de la o alta nunta organizata la Salon du Mariage Toujours l’Amour si tare-mi doresc ca nunta mea sa fie cu adevarat speciala.



- Vreau sa ma cunun langa piscina, afara, sub o arcada de orhidee, sa ma conduca tata pana la preot, doua fetite sa ne presare petale de orhidee pe covorul rosu si sa pasim pe ele, iar invitatii sa fie asezati pe scaune in timpul oficierii casatoriei. Se poate?

nunta piscina aqua del mar saftica
salon du mariage saftica cununie in aer liber


- Sigur. Vor fi multi invitati? Capacitatea salonului Toujours l’Amour este de 500 de persoane, dar banuiesc ca nu vor fi foarte multe persoane devreme, ci mai tarziu.
- Cam vreo 300 de persoane dragi vor veni dupa lasarea serii. Apropo, unii vin de foarte departe, chiar sute de km si as avea nevoie de cazare pentru invitati
- Pentru ei pot sa va pregatesc peste 20 de camere in care sa se odihneasca. In plus, luati in calcul ca dupa o noapte de petrecere si chef, nu vor putea sa plece direct cu masinile, pot ramane in camerele special amenajate, le putem oferi transport sau le punem la dispozitie taxiuri, in functie de necesitate. Ii putem lua chiar si de la aeroport, ca sunt numai 5 km pana la Otopeni.

Indreaptandu-se spre bucataria unde un chef renumit va pregati preparate speciale, ii aminti viitoarei mirese de piscina. Pe timp de noapte, aceasta arata spectaculos in culoarea aleasa de miri si ar putea pune deasupra ei lumanari plutitoare pe flori de nufar. Contrastul este evident. Apoi, in jurul piscinei exista o zona de lounge care-i va intanta cu siguranta pe invitati, vor putea socializa la aer si-si vor face poze intr-un decor cu totul deosebit, exotic, rafinat.

Cu oarecare jena-n glas, tanarul nu uita sa-i spuna despre toaleta special creata pentru mireasa, cu un spatiu generos, sa nu sa inghesuie intr-un loc de 2 metri patrati, ci sa se simta confortabil ori de cate ori este necesar, chiar si doar pentru a-si improspata machiajul.
toaleta pentru mireasa saftica restaurant

- A, inca ceva: as vrea ca in ziua nuntii sa-mi cante mama o tarantella napoletana, impreuna cu invitatii. Poate sa fie chiar karaoke. 


- Daca va e de folos, va pot recomanda niste specialisti in materie de muzica, oameni care vor incanta sufletul oricarui nuntas, fiind pregatiti sa cante absolut orice gen de muzica si-ar dori cineva.



Ametita de aburii nuntii care se apropie cu pasi repezi dar si imbatata de dragoste, Connie se aseaza pe un scaun in salon si privi cu melancolie si admiratie albul imaculat al decorului neoromantic, pus in valoare de candelabrul urias. Deja vedea cu ochii mintii cum sfaraie friptura la protap, cum arunca buchetul de mireasa spre domnisoarele de onoare imbracate toate la fel, intr-un lila splendid, cum va taia tortul imens si vor alerga descult prin iarba. Oh, ce vis frumos! Visul ei dintotdeauna!

restaurant lux saftica tort nunta
salon du mariage saftica salon candelabru


Pasi mari o trezesc din visare, iar vocea tatalui sau, don Marleone, parea si mai serioasa decat o auzise candva:
- Tinere, vino cu mine, am sa-ti fac o oferta de nerefuzat, DAR promite-mi ca fiica mea Connie o sa fie fericita-n ziua nuntii! Vreau sa fie NUNTA cum n-a fost alta, de lux, nu tarantele de 2 lei!




*Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog, proba 13, O nunta ca in filme 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)