duminică, 11 decembrie 2016

13 cadouri pentru oamenii dragi tie de la cei dragi mie

De cum a batut gongul ceasul intai al zilei de 1 decembrie, cu totii intram in fibrilatii. Si nu pentru ca am fi din cale afara de patrioti, mari iubitori de neam, glie si tricolor, ci pentru ca incepe luna cadourilor si negresit vom scotoci prin magazine, vom rupe banda internetului, vom intreba in stanga si-n dreapta "ce cadou sa-i iau lui X, Y, Z, Aa, Bb..Xx, Yy, Zz, Aaa...?" Se strange o lista interminabila cu oameni dragi carora TREBUIE sa le aduci aminte cat sunt de speciali pentru tine. Pica cerul daca nu le daruiesti ceva, o sa-ti stea sarmaua-n gat in ziua de Craciun daca n-ai dat tuturor daruri cat de mici.

Pentru ca nici eu nu fac exceptie de la regula, mi-am stors creierii in cautare de cadouri potrivite pentru Craciun 2016. Pornind in spiritul "hai sa-i spijinim pe producatorii locali", mi-am aruncat o privire prin batatura mea de pe Facebook si mi-am dat seama ca-s inconjurata de oameni asa de faini si talentati, care cu mainile lor fac minuni si minunatii, numai bune de daruit de sarbatori. De multe ori alergam aiurea, fara sa vedem ca frumosul si valoarea sunt fix sub ochii nostri, ca oamenii dragi noua pot oferi bucurie si altora. Si recomandandu-i mai departe, cu incredere, le aducem un strop de lumina in suflet. 

Aceasta postare e darul meu pentru prietenii de pe Facebook si din viata reala, stiu ce pot oferi si ca fac bine ceea ce fac. Asadar, lista mea de recomandari de cadouri de Craciun arata cam asa (ordinea e aleatorie, sa nu-mi sara nimeni la beregata!):


1. Cutii de amintiri, albume foto si obiecte personalizate, lucrate manual

Cutiile de amintiri sunt cufere din lemn pictate cu migala si talent de Elena, o mamica tanara, cu multe idei frumoase. In ele se pot pastra pentru anii ce vor veni lucrurile de suflet, adevarate comori peste timp (fotografii de familie in format print, hainute ale bebelusilor, lucruri primite in dar altadata, bijuterii cu valoare sentimentala, obiecte de colectie etc.). Stii bine cate emotii te trec atunci cand revezi fotografii sau lucruri vechi! Atunci, ofera un dar de suflet creat cu sufletul. Daca o cutie de amintiri nu se potriveste manusa, dar totusi ai vrea obiecte personalizate, da-i mesaj Elenei. Sigur veti afla impreuna o solutie. O poti gasi pe Facebook ca Yoyo Boutique (www.facebook.com/YoYoBoutiqueHandmadeWithLove) sau pe noul site www.yoyoboutique.ro
Cutia mea de amintiri arata cam asa si am comandat-o nmotatei mele cand a implinit un anisor:



2. Genti si plicuri din hartie, model unicat

Se ia una bucata Mihaela, i se dau niste reviste cu hartie dublu cretata / lucioasa si ea are grija sa-mpatureasca foaie cu foaie pana ies niste gentute cochete cum n-au fost altele. Ma rog, nu-i musai sa-i dai hartia, are ea sigur grupul ei de babe cititoare de reviste de fashion care o ajuta, zi-i doar ca vrei un plic nou pentru petrecerea din seara de Revelion. Sau poate vrei o geanta de mers de Craciun la biserica "The Silver Church" si-i musai sa le impresionezi pe celelalte enoriase. Fie ca vrei o geanta pentru tine sau vrei s-o faci cadou (sau orice alta ocazie ai nevoie), da comanda si bucura-te sa primesti un accesoriu unicat, rezistent, impermeabil, cu sau fara bareta/lant, cu inchidere in fermoar sau capsa, oricum vrei tu. Iata cateva modele mai jos. Poti vizita pagina de Facebook www.facebook.com/plicuri.genti.handmade





3. Manichiura cu gel

Tot pentru doamne e si cadoul urmator, o manichiura cu gel. Corina e nerabdatoare sa-si puna ideile crete in aplicare si sa rasfete niste unghiute atat de obosite dupa curatenia dinaintea sarbatorilor. Asadar, daca ai o prietena, colega, vecina, iubita, amanta, ruda pana la gradul a V-lea purtatoare de fusta, trimite-o in Titan la Corina. A inceput deja sa creeze modele de manichiura de Craciun. Vezi mai multe poze pe Facebook, eu las doar 3 mai jos. 





4. Masaj la domiciliu


"Frectiile cu carmol, astea te ridica de pe boala", ziceau candva babele la gura sobei. Eu as zice ca si din morti te ridica un masaj bun, facut ca la carte, iti inmoaie toate incheieturile si-ti fug toate gandurile negre. Iar daca masajul e in intimitatea propriului camin, ce vrei mai mult?! Mm, poate un pahar de vin. Asa-i ca suna bine? Dar sa revenim, sa nu fuga mintea in alta parte. Vorbim de masaj terapeutic, de relaxare, de tonifiere facut de mainile unui tehnician maseur pe o masa de masaj profesionala, cu uleiuri si creme speciale. Daca vrei s-o relaxezi pe soacra, fa-i cadou cateva sedinte de masaj si o sa ai un Craciun fericit. Ti-l recomand pe Marius, un ardelean bland si vesel. Il gasesti pe site-ul personal sau pe pagina de Facebook. Pace si voie buna!


5. Carti senzoriale / de activitati

De cand cu sezoanele ploioase si penele de curent romanesti, a cam crescut natalitatea. Asa se face ca in jurul tau sunt multe cupluri cu copii mici si foarte mici. Daca nu stii ce cadou e potrivit pentru un bebelus fetita sau bebelus baietel, iti vand un pont: fa-i o carte senzoriala sau de activitati, in functie de varsta copilului. Acestea dezvolta motricitatea fina si ajuta la coordonarea multor miscari, tine copilul ocupat in masina / avion in timpul calatoriilor lungi si plictisitoare, ii ajuta pe prichindei sa invete culori, texturi, diverse abilitati (sa lege sireturi, sa incheie fermoare, sa impleteasca etc.). Materialele folosite sunt foarte variate si mamica Diana va sti foarte bine sa te indrume sa-ti alegi cum vrei sa arate paginile cartilor, iar consumatorul bebelusesc va fi cu siguranta incantat. Iata mai jos ce minunatii au iesit din mainile Dianei. Mai multe pe pagina ei www.facebook.com/trompisquietbooks






6. Inchiriere jucarii gonflabile

Daca piticii au trecut de varsta cartilor senzoriale si-s stapani pe propriile picioruse, atunci vorbeste cu parintii si inchiriaza-le o ora-doua o jucarie mare, gonflabila. Orice crezi ca i-ar tenta pe pici: tobogan, castel, trambulina, piscina cu bile etc. E musai sa-si cheme si prietenii, sa fie veselie din plin. Daca-i petrecerea de final de an a firmei, cu atat mai bine. Parintii vor avea o grija mai putin si toata lumea se va simti minunat. Da-i un semn lui Andrei dupa ce ai ales jucaria de pe site-ul www.inchirierejucarii.ro, sa vezi daca mai are vreo jucarie disponibila, fiind o perioada destul de aglomerata. Si daca nu mai prinzi acum jucarie, nu te-ntrista, Andrei iti poate aduce jucarii si la petreceri de copii acasa, la botez, aniversari, serbari la gradinite etc. Unde ai nevoie, doar sa-i ceri.




7. O seara cu muzica de petrecere si multa voie buna

Vorbind de petrecere m-am gandit imediat la Anca. Canta si incanta pe oricine-i dispus s-o asculte la restaurantul La Iancu din Otopeni. Daca ai prieteni cheflii si voiosi, ia-i si petreceti impreuna o seara ascultand-o pe Anca. Zau c-o sa o tineti minte si-o s-o chemati si la nunta ori botez. Glasul o tine, sa va tina si pe voi picioarele. Am mai scris despre ea aici, o gasesti si pe www.formatienunti.com alaturi de Ciprian, (cel alaturi de care a creat un band) sau pe Facebook www.facebook.com/anca.chirvaseoprea




8. O schimbare de look reusita la un beauty salon

Carei femei ii place sa arate lalaie, stearsa si cu parul ravasit? Ia uite, un cadou pe care-l poti face oricarei femei. O vizita la salonul Danei din zona Stirbei Voda o sa schimbe radical atat aspectul fizic al rasfatatei domane ori domnisoare, dar si starea psihica. Cu doua maini dibace si vorbele la ea, Dana face minuni si scoate in evidenta frumusetea naturala a fiecare femei. Totodata, la salonul ei se pot face tratamente cosmetice, indragite si ravnite de toate femeile. Pentru programari o gasesti pe  www.cut-colour.ro sau pe Facebook www.facebook.com/CutnColour-579182022164241




9. Bilete la teatru / film

Poate ca cei dragi tie nu-si cumpara bilete la teatru / film sau dimpotriva, sunt impatimiti ai genului. Atunci, fa-le un dar de suflet si ia-le bilete la spectacole de calitate sau filme bune. Daca mergeti impreuna la Teatrul de Comedie, o veti gasi pe Bianca, laureata UNITER in urma cu vreo 2 ani, jucand exceptional in spectacolul "Dur" sau in "Jocul de-a vacanta". Sau admirati-o in toata splendoarea in "Mon Cabaret Noir", in regia lui Razvan Mazilu. In cinema o puteti doar asculta, e vocea feminina principala din noul film de animatie marca Disney, Vaiana / Moana. 




10. O escapada la munte pe plaiuri cu Dor(u)

Daca vrei sa faci o escapada la munte cu cineva drag si cu o gasca vesela, urmareste pagina de Facebook a lui Doru. E ghid montan, cred ca cel mai bine pregatit si atent din cati am intalnit. Iesirile cu el pe carari de munte sunt plimbari de placere nu excursii fortate. Vezi cand si ce evenimente organizeaza si profita macar de unul. O sa-ti placa si o sa mai vrei. Se pleaca in grup pentru 1-2 zile, de obicei in week-end, se lasa cu povesti frumoase si se leaga prietenii noi. 






11. Inchiriere Mos Craciun

Stim cu totii cam cum sta treaba cu Mos Craciun, insa tare-i frumos cand un pui de om traieste magia de a primi un dar din mainile lui Mos Craciun, de a-i sta pe genunchi si a-i simti blandetea. Copiilor care inca mai cred in vise frumoase, trimite-le un mos cu barba alba si manta rosie. Il gasesti usor. E din Laponia si are Facebook. Poate veni insotit de reni nebunatici, spiridusi hazlii, oameni de zapada, zane ale ghetii. Vezi aici: www.clownparty.ro/petreceri-craciun-copii-corporate/





12. Prajituri de casa

Laurei da-i un bol cu faina, o cana cu lapte sau cateva oua si las-o sa se joace. Dar ai grija sa nu fie post ca te lasa inima daca nu gusti. Prajiturile si torturile facute de Laura imi lasa gura apa si doar daca ma uit la poze. Zi tu, n-are acelasi efect daca privesti pozele de mai jos? Vezi? Poti sa si daruiesti aceste prajituri, pastraza-ti burta pentru soriciul lui Ghita. Sunt facute cu grija unui farmacist, deci indrazneste! ;) 




13. Sedinta foto de Craciun

Vorbeam la inceput despre fotografii si importanta lor. Acestea raman marturie anilor ce vor urma, surprind fidel expresii, momente, oameni, trairi. De obiectivul lui Robert nu scapa nimic, indiferent ca alegi sa oferi cadou o sedinta foto in studio sau il aduci acasa pe fotograf. E profesionist, stie bine sa manuiasca aparatul foto si sa capteze pentru vesnicie acea imagine. Pe site are doar cateva materiale foto si video, dar am incredere in el, i-am incredintat sarcina de a fotografia botezul motatei mele si mi-au placut tare pozele, il recomand cu tot dragul


***


De Craciunul acesta alege sa oferi emotie, bucurie, nu lucruri materiale. Ofera bucuria de a petrece timp impreuna, ofera relaxare si momente unice, memorabile. Toate darurile de mai sus se traduc in emotie cam asa:

- cutia de amintiri deschisa peste ani - poarta catre timpul demult trecut si retrairea unor momente marcante ale vietii
- o geanta hand made din hartie - mandria de a avea o gentuta unicat, special creata pentru cea care o va purta
- manichiura profesionala cu gel - rasfatul unghiilor si o manichiura impecabila permanenta
- o sedinta de masaj - eliberarea de tensiune si griji, delectarea simturilor, relaxare, detasare, sanatate 
- carti senzoriale / de activitati - deslusirea tainelor lumii, invatarea si insusirea unor cunostinte noi
- inchiriere jucarii pentru copii - joaca, veselie, miscare, farmecul si inocenta copilariei
- o seara cu muzica buna - veselie multa si timp alaturi de cei dragi
- o vizita la un beauty salon - cresterea increderii de sine, aspect ingrijit, desfatare
- bilete la teatru/film - cateva ore intr-o alta lume, distantarea de grijile cotidiene
- escapada la munte - aer curat, miscare, peisaje mirifice, baterii incarcate cu multa energie
- inchiriere Mos Craciun - magie si visul implinit de a-l intalni in carne si oase pe mosul darnic si bun
- prajituri de casa - gustul bun din anii copilariei, al dulciurilor facute cu drag de mama ori bunica
- sedinta foto de familie - imortalizarea unor momente unice din viata membrilor familiei, comoara peste timp

Asadar, de Craciun oferi iar o pijama adusa din China sau alegi daruri de suflet pentru cei pe care-i iubesti? Tie ce ti-ar placea sa primesti?



Un comentariu:

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)