miercuri, 8 februarie 2017

Resident Evil, The Final Chapter (Capitolul final) - 2017

Zilele acestea sunt dedicate luptelor. Luptam in strada pentru drepturile noastre, luptam in cariera sa ne atingem obiectivele, luptam in viata petru reusita si trai mai bun, luptam sa ne mentinem tineri si sanatosi, luptam, luptam, luptam. 

Ce-ar fi daca ne-am opri pentru 2 ore din lupta noastra neincetata si doar am privi de pe margine?! V-ati gandit cum ar fi sa ne lasam pe spate pe un fotoliu confortabil, sa uitam de toate grijile cotidiene si sa fim doar simpli spectatori la niste lupte crancene? Stiti voi, cu sange pe pereti si morti treji alergand. Aa, cum suna?! Asa-i ca v-ar surade ideea? 

Daca da, am o propunere pe masura: in #cinema a intrat din 3 februarie 2017 ultima parte a cunoscutei serii SF Resident Evil, The Final Chapter (Capitolul Final), inspirata din jocul video Resident Evil, cea mai de succes franciza de acest gen din lume. E distribuita in Romania de InterCom Film si e disponibila in 3D, IMAX 3D şi 4DX, fix cat sa avem senzatia ca facem parte din pelicula, ca totul se petrece "aici" si "acum". 


Eu am vazut filmul saptamana trecuta in sala T IMAX din AFI Palache (Cinema City) si mi-a placut. Mi-a trezit o droaie de amintiri, primul episod fiind si primul meu film vazut in cinema. Se intampla in urma cu 15 ani, in anul 2002, iar prietenul meu de atunci s-a gandit sa-mi faca o surpriza si sa mergem la Cinema Corso sa-l vedem. Si acum am in minte amintirea vie a monstrilor care-o alergau pe neobosita Milla Jovovich. Vad si azi armatele de zombie cand trec pe langa Corso, jur. 


In ultima pelicula am regasit privirea patrunzatoare a lui Alice, hotarata sa incheie capitolul negru si batalia cu cei intorsi din morti din cauza planurilor diabolice ale corporatiei Umbrella. Singura solutie pentru a salva umanitatea este sa se intoarca acolo de unde a pornit raul, la Stupul din Raccoon City. Nu va ganditi ca drumu-i lin. La fiecare pas rasar obstacole din lumea de dincolo, cei din Umbrella o vaneaza, iar domnisoarele din primele randuri de la cinema isi scuipa (iar) in san si chitaie la auzul unei noi impuscaturi. 

Filmul in sine se remarca prin suspans si efecte vizuale bine construite, iar actiunea se invarte in jurul personajului principal, cei din roluri secundare fiind mai mult absenti. N-am prea tresarit, poate si pentru ca eram sub influenta primei pelicule si mi-am setat asteptari sangeroase prea mari. Ma gandeam ca daca mi-au ramas pe retina acei monstri plini de bale si sange, acum va rupe barierele si va fi extrem de fioros. Nu-i un film sangeros, ci mai mult sonor. Milla "ii rezolva" fara clipire pe cei plecati de langa oala cu smoala sa faca jogging prin desert. Si nu-s putini mortii vii, "doar" 1500 de noi creaturi hidoase.


A fost si un moment emotionant in final, atunci cand Alice  primeste un dar neasteptat. N-am sa va spun ce, va las sa-l descoperiti, o sa va induioseze. Desi dupa nume pare a fi ultimul film din seria Resident Evil, scenaristii lasa loc pentru o noua provocare, pentru noi "aventuri crude". Au scapat de T-Virus, dar presimt ca "se coace" inca ceva in studiouri. 


Per ansamblu, desi e marcat cu N-15 ani, SF & horror, e un film la care trebuie sa mergeti si cu iubita, sotia, ba chiar si cu soacra, dupa caz. Cine stie, poate si-o descoperi pe-acolo rudele de gradul I. ;) 




Surse foto & video: arhiva personala, Intercom Film si Cinemagia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)